Destin

Este normal să ai un destin țesut în stele. Dar cine ți-l face? Dumnezeu? Oare? Dacă trebuie să fii muls emoțional mi se pare normal să ai în soartă câteceva din fiecare: și o țâră de bine ca să te mai odihnești și să-ți vină speranța de o viață mai bună, ca la loto; și mai mult mai puțin bine ca să dai hrană bună fermierului.
Oare fermierul este responsabil cu construirea destinului?
Cum încape aici liberul arbitru? Și la ce se referă el?

Reclame

13 comentarii

 1. Ar fi, zic eu, două variante în discuție.
  Dacă avem un destin (scris de indiferent cine), atunci alegerile reprezintă doar poteci lăturalnice care ne duc într-un același loc. Unele pot fi scurtături, altele pot reprezenta cel mai lung si mai obositor drum.
  Dacă dewstinul nu există, alegerile pot fi/sunt drumuri posibile, pe care alegem să mergem, dar fiecare drum posibil de ales la un momentdat reprezintă o posibilă viață de urmat. Fiecare alegere crează o viață aparte, de sine stătătoare. Aici ne-am afla în zona cuantică a existenței.

  Asta-i părerea mea, dar nu știu de-i adevăr sau nu în cele de mai sus.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 2. Dintr-un miliard de variante ale vieţii noastre, indiferent că vor fi mai bine sau mai rele, Dumnezeu are acelaşi scop clar; mântuirea mea şi a celor dimpreună cu mine. Alegerile mele sunt forma mea de exprimare a dragostei Lui faţă de mine. El mă lasă să aleg, asteptand să alegem împreună, ca la final, să putem concluziona ambii, că acea viaţă pe care am trait-o în compania Lui, a fost şi este cea mai bună variantă din cele un miliard. Eu alegand, El aşteptând să aleg ce este mai bun pentru ambii. Eu învăţând ce e viaţa, El traind pentru şi cu mine. Eu iubind, El desavarsindu-mi iubirea.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.