Ferma

Pun articolul la categoria fantezii căci și mie îmi vine greu să cred gândurile ce m-au însoțit ieri până la serviciu.
Mă gândeam la mintea străină, inteligenta fiară ce ne mulge emoțional. Încă de la naștere. De ani de zile încerc să-mi dau seama de ce, din fragedă pruncie copiii au accese de furie. Noi spunem că sunt copii și suntem liniștiți dar mie nu mi s-a părut niciodată normal să fie așa. Zbierătele acelea, demonice chiar, mă înfioară și azi și mă îngrijorează.
Don Juan îi spune lui Castaneda că deja de la naștere copiilor li se „fură” energia cu care au venit și li se lasă doar o cantitate infimă atât cât să nu moară și să trăiască la un minim.
Pentru că fiara așa cum se descrie acolo (egoul) se hrănește cu emoții negative, omul a devenit, probabil din timpuri străvechi un animal domestic.
Ajung cu comparația la vacile de muls. De ce să tânjească o vacă după libertate? Nu are nevoie. Fermierul, mai ales dacă-i cumsecade îi dă vacii o parceluță, îi duce apă, îi duce furaj, iar vaca face lapte.
Așa și omul. Ce să facă el cu libertatea.I s-a explicat că are un destin. Dacă suferă, îi bolnav, are necazuri, îi sărac… Este normal să fie așa căci așa a vrut dumnezeu, soarta, destinul, karma desigur căci dacă într-o altă viață am fost rău, în viața aceasta trebuie să sufăr ca să pot fi fericit în viața viitoare.
Îmi este mai simplu așa, să cred într-un destin căci mi-e comod.
Mă uit așa în mare și în general, parcă am fi animale de muls și de hrană într-o fermă.
Ne naștem pasămite într-o țesătură de condiționări astrale, de locație, împletiți într-o plasă încrengătură din familiile ce ne-au precedat, până târziu în negura anilor; după moarte, cică mergem undeva unde așteptăm să ne naștem din nou.
Deși adeptă a tuturor acestora enumerate mai sus (încarnare, destin, astrologie)- percepând chiar și țesătura în sine- nu puteam să-mi imaginez că poate fi altfel, azi, am mari dubii că ceva este adevărat. Chiar și de legea consecințelor mă ating critic. Nu-i nimic logic. Nu mi se pare nimic corect și adevărat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.