Planeta

În prima zi, balta ne-a primit direct cu o furtună cu rafale de vânt de 80-100km la oră. Au fost două ore extrem de neplăcute. Au urmat zile cu vânturi și liniști.
Auzul mi-a devenit atât de ascuțit că zgomotele mă duc în pragul disperării.
Deasupra lacului la mare înălțime, avioane militare exersează vânătoarea. Zgomotul pe care îl fac îmi aduce o imagine clară, cât de mică este planeta. De fiecare dată când le aud am senzația că locuiesc într-un glob de sticlă.
Îmi pică fisa că, de la Stuttgart la Arad sunt 1300 km dar până în spațiu doar 30. Stau iar și mă gândesc că aerul pentru noi respirabil nu este mai înalt de 4km.
Ce ciudat cum avem noi impresia că ne putem permite să aruncăm gaze, gunoaie și să fim neglijenți cu propria supraviețuire.
Mi se face părul măciucă. Dintr-o dată îmi este clară sălbăticia și periculozitatea reală a locului în care am coborât. O lume dușmănoasă și periculoasă.
Într-una din zile când iarăși vântul nu mai înceta să bată, șuierul sălbatic prin frunzele pomilor, foșnetul interminabil amestecat cu zgomot de avioane, ciripituri, șoseaua cu mașinile ei, scârțâitul tulpinilor din păduricea din stânga bălții mă transferă într-o zonă subsidiară. Aici totul este o înserare continuă, zgomotele se intensifică până la insuportabil, planeta parcă se desprinde cu un uruit înfricoșător, vibrează, scârțâie lugubru într-un efort inexplicabil. Privesc cu ochii fizici pe baltă, pescarii sunt liniștiți, în real nu se întâmplă nimic deosebit decât o furtună obișnuită, iar dincolo eram convinsă că vine sfârșitul lumii pentru că planeta, eram sigură, șia schimbat traiectoria în spațiu.
Au fost senzații foarte puternice iar pentru rațiune foarte greu de administrat.
Spre seară, totul a luat sfârșit. Lângă focul mic de tabără stau cu Șați1 la un vin rose, mai vorbim, mai tăcem.
Doamne cât de fragilă-i construcția iar noi cât de nesimțiți și inconștienți.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.