Frații

Ne-am așezat chiar în bătaia vântului deși trebuia să ne gândim puțin și să ne organizăm, căci cunoaștem balta de atâția ani.
În fața caravaningului se înalță un stejar bătrân cu care intru la un moment dat în vorbă,fără să sper că și primesc răspuns. Întrebam de furtunile ce are să vină și dacă avem ceva de teamă.
Răspunsul a venit destul de repede și neașteptat, tradus de rațiune în ardeleană:
-Nuuuuuuuuuuuuu-i baaaai… staaați liiinișșșștițiii….
Am mai vorbit de una de alta, l-am întrebat dacă avem voie să-i ardem din cele cinci pungi de omizi, măcar trei. Cu aceeași voce bătrână nici feminină nici masculină îmi dă de înțeles că „faaaain ar fiii”. Apoi râde mulțumit.
Ne-am mutat totuși după o săptămână de vânt din față pe partea de vest a bălții. În față avem trei arțari tineri. Acolo unde ne-am pus măsuța inițiez o discuție cu unul din ei. Mă surprinde vocea veselă, copilăroasă, mai mult râzând și chicotind, ne urează bun-venit,o fi bine, n-o fi nimic grav.
Sunt curioasă să aflu cine i-a făcut. Tatăl, tatăl ne-a făcut. În cap încerc să traduc „mamă” gândind la mama natură, planeta mamă și etc. Nu, nu! Tatăl, Tatăl ne-a făcut! Nimic nu este mai presus de Iubirea Tatălui.
-Tată vostru este același Dumnezeu de care vorbim noi oamenii?
-Da.Noi suntem frații voștrii. Nimic nu este mai presus de Iubirea lui Dumnezeu.Voi sunteți mai aroganți crezând că sunteți mai speciali și faceți o mulțime de năzbâtii.
Nu știu de ce, mi-a venit în minte Iisus, deși nu mă mai gândisem cam de multișor la el. Întreb dacă știe cineva cine este Isus.
-Isus, este fratele tău.
O duioșie fără margini mi-a inundat corpul, inima s-a deschis într-o iubire de nedescris. M-am dus în spatele caravaningului făcându-mă preocupată ca să pot să plâng. Ce dor mi-e de fratele meu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.