Am adormit în dangănul clopotelor bisericii evanghelice, situată la 50m în linie dreaptă de căsuța din orașul de pe munți și văi, cu nume de libertate și străduța cu nume verde.
Ferestrele sunt deschise larg să intre răcoarea nopții, afară este o liniște binecuvântată iar eu parcă sunt în mijlocul clopotului ce bate ora 11 noaptea. Pe lângă dăngănitul melodios percep vibrația clopotului și-mi dau seama că urechile m-au atras direct în mijlocul acestuia. Pe obraz, vibrația metalului lovit, masează și mângâie în egală măsură.
Visele, deși am încercat să șterg tabla zilei ce trecea, așa cum m-a sfătuit JE, au fost pline de oameni și chestii obositoare. Cu ocazia asta observ că mintea străină se străduiește din răsputeri să manipuleze vise. Aveam obiceiul să le dau o importanță mai mare, viselor, să caut informații, premoniții, clarificări. Astfel că acum, conștientă de manipulare, am învățat să le sortez.
Dimineața înainte de trezire a fost totuși interesant. Pe un fond albastru-violet, foarte închis astfel că se vedea mai mult negru cu irizări de culoare, primesc un mesaj scris cu litere groase și albe, un zâmbilici supărat inclusiv. Nu știu sigur de la cine l-am primit dar pot să spun că l-am citit și am înțeles esența.
Apoi, fondul s-a schimbat, într-unul alb care conținea o informație verbală. Cineva mă ruga să-i dau adresa că dorește să vină să vadă măcar casa.
M-am trezit, am revizuit cele două informații de ultimă oră, apoi mi-am îndreptat atenția spre cele de bucătărie.
Sună telefonul. Doamna A, o cunoștință din România este în vizită la o prietenă din Waiblingen și mă roagă să-i dau adresa. Ar dori să ne viziteze să ne vadă în noua locuință.

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.