Jocurili

Cu un picior ieșită din dominația egoului urmăresc din alte perspective.
Lumea suferă. Ne rănim, dezamăgim, jignim, unii pe alții în mai toate relațiile interumane: soț-soție, părinți-copii, vecini, prietenii, dușmănii, națiuni, rase, etc.
Revizuiesc ce știu: adicătelea Spiritul nu suferă, nu jignește, nu rănește, nu este victimă sau sclav căci este prin însăși esență, iubire și libertate.
Bun. Dacă ăsta nu suferă, suferă doar egoul căci așa se spune că doar el rănește și poate fi rănit.
Fac pauză în gândire și ascult, văd, înțeleg spre ego.
Surpriza mea vine cu următoarea observație: egourile sunt prietene, ele își fac treaba împreună în procurarea hranei energetice de joasă frecvență de care au nevoie de la gazde.
Și atunci care-i jocul? Cine suferă de fapt? Există suferință reală?Este ea adevărată?
PS: întrebarea este: ce-i gazda, nu cine-i gazda? Un loc de joacă între „bine” și „rău”, un simplu transformator de energii(în marea majoritate transformă energii subtile în grosiere și foarte foarte rar invers)?

Reclame

15 comentarii

 1. Cred că suferința este o iluzie creată de ego pentru a ne determina să-i generăm energiile de joasă fregvență de care el are nevoie. Dar aceasta este doar umila mea părere.

  Apreciază

  Răspunde

   1. „Declarația” asta este pentru că nu sunt deținătorul adevărului superior, ci doar a unei părți a lui, cea văzută si înțeleasă/simțită de mine. Egoul ar spune că doar eu am dreptate, că adevărul declarat de mine este universal valabil și ar trebui preluat de toți ceilalți.
    Pe de altă parte, este posibil ca eu să nu dețin nici cea mai mică parte din adevăr, dar egoul mă influențează să cred că știu totuși câte ceva.

    Apreciază

   2. Nu m-am enervat deloc, ba chiar am zâmbit, mai ales când am citit una dintre exprimările de acolo, mai puțin academică.
    Este normal să existe diferențe de opinii/percepții, căci așa cum spuneai în „Fața”, privim unele lucruri din unghiuri diferite.
    Cuvintele să fie de vină? 😀

    Apreciază

   3. Știi bine că între noi doi nu încape supărare sau enervare, căci discutăm, încercăm să înțelegem. Și apoi, când „gândești” cu sufletul…

    Apreciază

   4. Punțile de genul acesta nu se rup, nu se deteriorează, căci au o bază mult prea solidă, chiar dacă ne purtăm doar prin zona virtualului. Există o vibrație asemanător-rezonantă, chiar dacă ne aflăm pe trepte diferite de conștiință.

    Apreciat de 2 persoane

  1. Acum câteva luni, Spiritul tău mi-a transmis o doză de dragoste cu o informație pentru tine. Atunci nu ți-am dat-o căci erai mult mai exaltat decât azi. Informație pt. Iosif: ești foarte aproape de TINE dar te mai despart șapte munți și șapte văi.
   Sper să-ți folosească.
   Nu doresc să comunicăm. Sper că îmi respecți dorința.

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.