Boschetar

Am câteva chestii, mărunțișuri de procurat din centrul orășelului. Vremea nu-i deloc ademenitoare pentru o plimbare pe jos așa că, mă hotărăsc cu greu să pornesc, gândind că peste 20de minute iau mai bine autobuzul.
Trântesc pe mine blugii, un tricou, puloverul bej (mai am unul tot bej da nu ăla ci ălălalt), mă arunc în nelipsiții bocanci maro și iau scurta de bumbac tot maro, dar alt maro. În spate arunc rucksacul roșu și pe umăr poșeta maro. Tot aia din totdeauna.
Mai sunt 15 minute până ar veni autobuzul dar nu am răbdare să aștept așa că urc dealul pieptiș cu ajutor din spate, rafale de 60km la oră, de vânt.
Merg la bancă, apoi la piață, la drogherie, la brutărie.
Am umplut rucksackul și o plasă de pânză și mă pun pe drumul spre casă. Pe lângă sala de concerte trecând, mă privesc în uriașele ferestre. Adunată puțin de spate sub greutatea cumpărăturilor (deși nu-s multe la 1,58 de persoană fiecare detaliu în plus face ceva), îmbrăcată alandala și cu părul cărunt și vâlvoi de la vânt, arăt ca o boschetară perfectă.
Râd, căci mă întorc cu gândul la brutăria de curând vizitată și de vânzătoarea bulversată de apariția mea la tejghea. Discuția de vânzare-cumpărare a decurs amabil de ambele părți dar vedeam în ochii ei contrariați că încerca să mă încadreze într-un sertar de ea cunoscut și nu reușea. Aparența în mare lăsa impresia de boschetar. Și-ar fi șezat pe față repulsia și disprețul dar nu putea căci vorba mea civilizată, calmă și respectuoasă, ținuta naturală și autodeterminată, o împiedicau.
Mă privesc din nou în ferestrele sălii de spectacole și râd. Îmi iubesc imaginea și îmi iubesc oamenii, îmi iubesc sistemul cu toate bubele lui.
Arunc ochii pe cerul negru ce stă să plouă, vântul nebun îmi spulberă șuvițele cărunte și stau o clipă în nedumerire. Să aștept autobuzul juma de oră sau merg pe jos 15 minute? Dacă vine potop de ploaie? De mă udă, mă usc că am vreme. Azi am liber. Un gând îmi spune că nu va ploua și n-am decât să merg pe jos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.