Spiritele care ne locuiesc par să fie în esență toate la fel. Vai ce plicti! vor putea spune unii dintre noi. Eu însă mă întreb: oare ne putem plictisi vreodată de atâta frumuseţe, bogăţie, iubire şi bucurie? De libertate?
Cine se plictiseşte şi nu suportă frumuseţea adevărată?
Egoul? O diversitate de nimicuri vremelnice şi de cele mai multe ori josnice.

Reclame

6 comentarii

 1. De fapt, plictisul apare atunci când te îndepărtezi de esența sau nucleul tău real. Cu cât ești mai plictisit, cu atât ești mai proiectat în afară, cel puțin în momentul respectiv.

  La Mulți Ani și aici!

  Apreciază

  Răspunde

   1. Păi din cauză că încă punem prea mult accent pe lucrurile care nu sunt esențiale (și care țin de periferia ființei): bani, carieră și alte nimicuri. Sau poate din cauza unor alegeri greșite.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Pentru că încă visăm. 🙂

    Uite o teorie: lumea asta e ca un vis. În realitate suntem ființe perfecte, nemuritoare, desăvârșite. În realitate suntem acele esențe. Dar acum visăm că suntem egoul, că murim, că suferim. Iar în visul ăsta, unele alegeri ne apropie de trezire (și ăsta e scopul căilor spirituale, a sistemului yoga, a sistemului zen, a religiilor etc), în timp ce altele ne cufundă și mai adânc în somn. Dar totuși este doar un somn, așa că în final, când ne vom trezi, vom realiza că, indiferent de cât de zbuciumat ne-a fost somnul, nu a fost altceva decât un vis. Că n-am părăsit niciodată, cu adevărat, condiția noastră esențială și perfectă.

    Dar cât timp suntem încă sub imperiul visului, nu ne dăm seama de aceasta și avem impresia că trecem prin tot felul de suferințe și greutăți, că ne plictisim, că suntem atrași de o ciudățenie numită bani, care nouă acum ni se pare foarte reală, etc. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.