Dârzenia inconştientului

Cu Şaţi3 la cumpărături. Soare, vânt puternic, rece ca gheaţa. Sunt liniştită dar am emoţii neexplicabile. Rămân în maşină până cumpără el pâinea.
În secunde văd lumea cu alţi ochi. Un loc neprietenos, brutal, plin de pericole. Azi sau de o vreme oamenii sunt agitaţi, violenţi pe interior, gata să explodeze la cea mai mică scânteie.
Lumea a fost mereu aşa, poate chiar mai inconştientă şi mult mai rea.
Azi fiecare zâmbet sincer este un act de curaj şi un miracol.
Mai aflu că egoul a fost o platoşă suplimentară, menită să asigure un plus de protecţie dar ca orice ego i a fost greu să coboare de pe tron.

Reclame

5 comentarii

   1. Mă gândesc și eu că toate procesele vieții par a se conforma legilor ondulatorii ale vibraționalului. Parcă toate suferă de plus și minus, care se arată în perioade diferite, precum undele bioritmurilor. Doar că ele pot avea perioadele mult mai lungi, nu de domeniul zilelor, ci poate al lunilor? Al anilor poate? Am avut ani prolifici, dar și ani în care parcă nimic nu s-a legat, am avut ani fericiți dar și alții despre care nu-mi vine să amintesc.
    Până la urmă, suntem într-o lume Yin-Yang, cu energii pozitive și negative (sau dacă vrei, cu energie sau cu lipsa ei, ca să nu folosim termeni negativiști).

    Apreciază

   2. P. S. Egoul pare a fi o permanență, dar cu vizibilitate redusă către minim în perioadele în care, vorba ta, nu simțim nevoia platoșei. Cu cât impresia pericolului pare mai mare, cu atât mai vizibil, mai activ devine egoul. Este doar o părere personală.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.