Mă gândesc la anul ce a fost și la cel ce este. Spiritele anilor, de data aceasta nu s-au mai prezentat deși unuia i-am mulțumit iar celălat nu s-a prezentat la discuții. Aflu doar că probabil anul acesta va fi anul pașilor mici și deși.
Închid ochii și spun o rugăciune: Doamne, plină sunt de Tine. Acolo unde ești Tu este curățenie, sănătate, bucurie, bogăție, libertate.
Este întuneric, apoi mă văd de sus cum dezbrac de pe mine o haină neagră și o dau la oparte. Din întunericul dens ies ca dintr-o găoace de ou. În urma mea rămâne un fel de gaură tapițată cu o energie albicioasă.
Mă privesc. Sunt o ființă umană nudă, înaltă, robustă, pielea albă. Nu se văd organe sexuale, deci nu sunt nici bărbat nici femeie. Sunt OM.
Privesc la stânga și în spate, același întuneric dens ca un perete de stâncă. În față un alt OM la fel ca mine, fără haine, are în mână un arc cu o săgeată, țintește după o ființă cu aripi ca libelulele. Aștept mirată, să văd ce face. Încă cu resturi de experiență planetară mă gândesc că vrea să o doboare. Dar nu, săgeata care pornește din arc, deschide în albul spațiului, portalul prin care ființa înaripată trece în altă lume.
În dreapta pe mâna stângă, mai precis pe pumnul adunat cu delicatețe stă așezat într-un genunchi un soldat roman. Penele cu care este împodobită casca, sunt roșii, mantaua este de culoare închisă. Pumnul aparține unei ființe uriașe albe parcă din nori făcută. Poate că așa mi l-aș putea imagina pe Dumnezeu. Acesta parcă ascultă cu atenție și blândețe, la ceea ce îi povestește centurionul, apoi aduce mâna mai aproape de piept.
Nu mai pot să țin nivelul din imaginație și deschid ochii.

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.