Procesiune

Închid ochii. Ziua a fost frumoasă și relaxantă. La început era întuneric sub pleoape apoi, din ce în ce mai clar se conturează două ființe umane din umbre și lumini. În spatele lor, mai înalți cu un cap, albi, stau doi îngeri cu aripi uriașe adunate pe lângă corp, mâinile le țin ocrotitoare deasupra creștetelor celor doi oameni.
Mai jos în imagine, două ființe suflă într-un fel de trâmbițe din alamă. Sunt mai reali decât cele patru arătări mai sus explicate. Cu pielea bronzată, unul slab, celălalt mai durduliu, seamănă a hinduși.
Mai jos, din dreapta imaginii se apropie o procesiune. Bărbați și femei îmbrăcați în port popular, poartă fuste țesute cu dungi orizontale late, albastre, negre, roșii, înfășurate pe corp. Bluzele sunt înflorate pe un alb-bej. Pe cap poartă cununi de flori de câmp: cicoare, maci, margarete. Oamenii sunt scunzi și negricioși, dar puternici în construcția corpului, dansează rotindu-se în jurul propriei axe, unii merg cu spatele, țopăind. Elefanții sunt foarte mari, peste corp au așezate pături care arată la fel ca fustele oamenilor. Pe cap au podoabe țesute din fire groase de aur în care sunt prinse rubine, safire, diamante. Animalele sunt liniștite și pășesc domol și elegant în mijlocul alaiului de oameni.
Se aud doar tobele care bat ritmic și care folosesc și de suport muzical pentru dansul participanților la procesiune.
Ascult atentă și îmi dau seama că tobele bat în ritmul inimii mele. Sunt așezată pe stânga corpului. Mă întorc pe spate să verific dacă-i așa. Timpanele îmi bubuie încă în ritmul inimii și a tobelor, din cer se aude ” Acesta este corpul meu care se trezește”, imaginea se destramă și cândva adorm.
A urmat un somn adânc, apoi au început vise neesențiale. Dintr-un vis pe care tocmai îl visam, mi se schimbă perspectiva ca și cum ai trage o cortină. Negru. Devin atentă. În imensitatea neagră un sistem de sfere negre. În centru o sferă mai mare, este înconjurată de alte sfere mai mici, toate negre. Se deosebesc de restul negrului pentru că pe ele sunt desenate cu linii foarte subțiri aurii, meridianele. Sferele se mișcă în rotație în jurul axei proprii și în jurul sferei centrale, fiecare pentru ea în alt sens,sistemul în întregimea lui are însuși o mișcare de rotație față de propria axă.
Urmăresc atentă apoi începe un alt șir de vise neesențiale.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.