Infinit alb-negru

Astenia asta de primăvară mă ține de la începutul toamnei. Mai dau vina pe vreme, ba că nu-i soare, ba că plouă. Obosită sunt. De fapt de când m-am născut. Îmi plâng de milă.
Mă așez pe pat că-s liberă și încerc să dorm.
Sub pleoape atât de real, viu și strălucitor un Iisus, pe un fel de munte. Imaginea parcă ar fi de un cristal fluid, în culori estompate, strălucirea din jurul capului așează într-o umbră bej haina fratelui. Îl îmbrățișez un timp, așezând obosită obrazul pe inimă.
Apoi, în întuneric sunt o flacără verde. Zborul în depărtări mi-l sugerează unduirea energiilor în straturi. Fâlfâiesc în negru, verde, alb-metalic-albăstrui. Silueta umană este vagă și mă privesc în profil… fața, atât de blândă, atât de împăcată. Simt iubire. Parcă nu am mai iubit de o infinitate de aeoni.
Apoi sunt conștiință pe un pinten de stâncă deasupra abisului plin de stele și galaxii de stele, înt-un spațiu infinit.
Mă ridic după ce am contemplat zicând că dacă aș fi om, m-aș bucura mută în fața splendorii, m-aș simți mică și perplexă. Apoi, mă arunc în neant, și cad… și cad… până nu mă mai văd, apoi mă arunc cu un alt eu de pe stâncă, îmi adun genunchii la gură, în cădere mă rotesc peste cap, și cad…și cad… apoi mă arunc din nou la nesfârșit, căzând din mii de euri. Dacă aș fi om… aș cădea o singură dată.
Stau pe pintenul de stâncă înfășurată în neantul înstelat. Cu o mână, de la stânga spate, trag perdeaua de stele și se face ziuă. O mână albă strânge cu drag una neagră. Privesc și plâng de drag și iubire. Nu am mai plâns de o veșnicie de aeoni. Dacă aș fi om aș plânge mai des.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.