dealul

Sub pleoape imaginea este clară. Stau jos între buchete de mușetel. Privesc mirată, atentă unduirea buchetelor de romaniță în bătaia ușoară a vântului. Rotesc ridicând în jur privirea. Sunt pe o coamă de deal, sărăcăcioasă în vegetație. În fața mea dealul coboară rotund undeva în valea cuprinsă de ceață deasă. Prin perdeaua lăptoasă, brăduți se leagănă și ei în bătaia vântului. Trag cu nesaț aer în piept dar deși ar trebui să simt aerul curat, teoretic -dacă tot mă dau paranormală-, practic sunt în dormitor cu ochii închiși și aerul curat de munte nu mi-l pot imagina. Deocamdată.
Mai sunt și alte floricele, plăntuțe micuțe de deal, niște jnepeni minusculi și puțină verdeață. Dealul este stâncos.
Se adună gânduri ca o perdea. Apoi se face întuneric. Până să-mi dau seama că a dispărut imaginea, gândurile au acoperit lumea.
Mă întorc pe partea ailaltă. Șirul de gânduri a fost astfel întrerupt. Imaginea continuă. Stau în picioare, puțin mai sus pe deal, de imaginea anterioară. În fața mea aruncați alandala se află niște bolovani mai mari decât mine. Din cauza ceții care este tot mai deasă, văd doar pe cei doi din fața mea. Sunt atentă la detalii. Cel din stânga mea este mai poros, are striuri și chiar o gaură mai mare în mijloc, cel din dreapta este mai neted.
M-aș duce la plimbare; printre cei doi bolovani se deschide ceva ca un drum dar mi-e teamă de ceață.
Prostie, mă gândesc, că oriunde merg atenția mea este cu mine și mă observ. Deci orinde plec sunt în mine. N-ar trebui să mă pierd niciunde.
Apoi, noapte. Am adormit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.