Deviaţii

Când am început drumul spre Mine nu ştiam unde, cum şi dacã ajung…
Am citit pe parcurs tone de cărţi, articole, am ascultat multe pãreri. Pe parcurs am imbrãţişat cu toatã convingerea pãreri ce se simţeau ca adevär.
Credeam cã dacã voi ajunge, va fi cumva dar doar este… Cum îi asta? Veţi vedea singuri.
Între timp am deviat de la o grãmadã de concepte.
Am deviat complet de la ideea de karma şi”dupã faptã şi rãsplatã”, adicã o lege universalã a consecinţelor, ca fiind date şi reglementate de un Dumnezeu sau de univers, cum îi zic alţii. Acestea, dacã existã, sunt artificiale şi îşi primesc valabilitatea prin acceptare.

Reclame

12 comentarii

  1. Nu stiu ce sã spun Rebela. Ceea ce am observat în ultimele luni este cã întradevãr existã multe nivele de percepţie şi conştienţã. Când sunt într un nivel inferior percep griji, necazuri, frici. Reuşesc sã activez straturi superioare, îmi merge excelent: sunt plinã de iubire, încredere, oprimism. Şi nu i blabla new age cãci testez pe mine de luni de zile.

   Apreciat de 2 persoane

   Răspunde

   1. Cred că știu despre ce vorbești, mi se întâmplă și mie (e drept că necontrolat), când mă simt bine pentru că am un echilibru. Zic eu că „m-am sculat în toane bune”. Dacă eu sunt pozitivă, atunci și răspunsul lumii către mine e pozitiv. Și reciproca e valabilă.

    Apreciat de 1 persoană

 1. Oare karma devine valabilă doar prin simpla sa acceptare? Eu cred că la ideea de karma s-a ajuns prin observarea atentă si îndelungată a vieții, prin urmărirea ideii de cauză-efect, etc.
  Referitor la un răspuns dat de tine mai sus, eu cred că, activând straturi superioare de conștiință, în fapt ajungi să acționezi în sfera binelui, de aceea și apariția stării tale de bine și de energie pozitivă. Cel puțin așa cred eu că se petrec lucrurile.

  Apreciază

  Răspunde

  1. Vorbeam de karma ca o lege datã de Dumnezeu. Ceea ce nu mai cred.
   În ce priveşte stãrile de conştienţã şi percepţii s ar putea cã avem în noi ceva ca un radio, receptor, care poate fi mutat de la un stadiu la altul?

   Apreciază

   Răspunde

   1. Despre chestia cu radioul și schimbarea stărilor de conștiință, cred că tu ai putea spune mai multe decât mine. Eu pot avea doar o părere, anume că odată ajuns în stările superioare de conștiință cu greu poți coborâ înapoi, pe cele mai puțin evoluate/importante. În fapt, nici nu știu cum pot denumi aceste stări ale conțiinței, cum pot denumi nivelurile de acces către.
    Mai degrabă aș spune că starea de conștiință sau de conștiență (?) este un continuum prin care ne deplasăm, fără trepte intermediare, ci într-un fel de pantă continuă.

    Apreciază

  2. Oare putem compara karma cu un joc de noroc? Sa presupunem cã intrãm într un cazino, de curioşi sau de distracţie. Acolo sunt reguli. Ai pierdut? Ai câştigat? Jocul te prinde. Teoretic eşti liber sã pleci când vrei dar poate ai acumulat datorii sau ai câştigat prea mult sau eşti pur si simplu dependent.

   Apreciat de 1 persoană

   Răspunde

   1. În niciun caz nu aș situa karma în domeniul unor jocuri, ci mai degrabă printre legile fizicii, să spunem. După cum văd eu lucrurile, karma lucrează indiferrent dacă suntem conștienți de ea sau nu. Pur și simplu există, precum atracția universală sau cea gravitațională.
    Nu știu dacă este o lege dată de Dumnezeu, poate că este una dintre acele legi ce există dincolo de existența sau nu a lui Dumnezeu, deși ea ne este arătată în Biblie, poate și în alte scrieri sacre (dacă nu mă înșel, cele mai clare descrieri/definiri ale karmei au fost date în zona asiatică a lumii).

    Apreciază

   1. Mircea pare a fi încă unul dintre cei care a renunțat la blog în favoarea FB. L-am găsit pe acolo, deși apare destul de rar în ultima vreme. Eu însumi intru destul de rar pe acolo, căci este o altfel de lume, mai puțin potrivită mie, aș spune. De ce intru totuși pe acolo? Simplu, tocmai pentru a mai vedea câte un astfel de om, de care m-am atașat, dar care a părăsit sfera blogurilor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.