Răscruce

Visez că m-am împotmolit. Apoi am sentimentul că stau la o răscruce de drumuri. Stau și mă uit ca vițelul la poarta nouă. N-am idee încotro. Am încredere că Spirit îmi conduce pașii.
Îmi amintesc de un vis vechi cu un turn în care la nivelul 1 aveam voie, după spusele călăuzei de atunci, să mă plimb după bunul plac prin lumile ce se deschideau acolo.
La un etaj superior, intrarea era acoperită de un prag uriaș. Într-un vis ce a urmat la câțiva ani, pragul dispăruse și am intrat pe ușă. Un drum alb ducea câțiva metri până la un perete de ceață prin care mi-a fost teamă să trec.
Așa că m-am așezat și am stat.
Azi mă duc la imaginea de atunci. Totul este la fel ca ultima dată doar că acum mă duc țintă prin ceață și cândva ajung dincolo. Drumul se termina abrupt. Cât vedeam cu ochii sub mine se întindea la nesfârșit o vale adâncă în care credeam că disting luminile unui oraș. Mă hotărăsc să merg în continuare și spre surprinderea mea, nu cad în hău ci merg normal de parcă aș avea sticlă sub tălpi. Privesc sub mine și încerc să disting amănunte.
De ce ar fi noapte în dimensiunea 5? mă întreb. Cer rațiunii să nu interpreteze. Ea încearcă dar la început vrea să interpreteze un cosmos plin de stele, apoi licurici în noapte. Undeva în urmă un fel de instalație producea fulgere în spațiul acela.
Sunt înciudată Pe oriunde mergi dai de tehnică.
Insist ca ratiunea să înceteze interpretarea.Apoi un gând îmi transmite că noaptea este la mine în ochi. Cer curățarea. Se face imediat. Apoi totul este alb și disting vagi umbre și mișcare apoi ies.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.