Piramide (2)

Probabil că piramidele din Mexic sunt cele originale și cele mai vechi ca formă. Sunt un fel de hărți ale trezirii spirituale, întoarcerea acasă. Fiecare nivel este o treaptă de inițiere la care se ajunge prin mai multe trepte secundare ( aha-uri), revelații. Sus pe platou, acolo unde cercetătorii presupun observatoare astronomice, trebuia să fie un cristal care simboliza trezirea definitivă, iluminarea, revenirea acasă.

Reclame

6 comentarii

 1. Piramidele, cu sau fără cristal în vârf, au multe efecte asupra vieții, ele fiind un fel de concentratoare de energii. Chiar și la noi în țară s-au făcut cercetări în ceea ce privește „efectul de piramidă”, iar asta chiar de pe vremea comuniștilor.

  Apreciază

  Răspunde

   1. Cred că va trebui să-l caut și eu, căci despre Babilon am citit mai puține lucruri, în afara celor învățate cândva, la orele de istorie.
    Dar grijă, căci în Babilor s-au „încurcat limbile”, astfel încât oamenii nu s-au mai putut înțelege unii cu alții. 😀

    Apreciază

   2. Nu-i adevărat. Acolo erau deja multe limbi că au venit constructori din toate părțile lumii. Ca și azi . Unde se construiește ceva în Germania auzi: românește, poloneză, sârbă, cehă, mai rar italiană și foarte rar germană. Turci nu vezi. Oare unde lucră cele câteva milioane de turci? 🤔

    Apreciază

   3. Eu mă refeream la o poveste biblică, dacă nu mă înșel.
    Tot dacă nu mă înșeală memoria, Babilonul a fost unul dintre centrele lumii pentru perioada sa de înflorire, deci era normal să se vorbească acolo mai multe limbi. Dar cred că de aici pornește și povestea, căci mai multe limbi/popoare fiind, au ajuns să nu se mai înțeleagă, pentru că difereau prea mult tradițiile fiecăruia. Aceasta este o părere personală.

    Pe turci s-ar putea să-i găsești în bazar, poate și în cafenele. Uneori chiar și lucrează pe acolo. 😉

    Apreciat de 1 persoană

 2. Turnul din Babilon a fost localizat undeva în Iran. Era construit complet din cărămizi de lut. Baza era pătrată de 91/ 91m. În apropiere au fost găsiți 2 cilindri din ceramică pe care erau descrise amănuntele construcției. De acolo află că turnul avea și exact 90m înălțime și a fost construit în timpul lui Nabucodonosor II.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.