Poveștile spun că Atlanții ( cine sunt aceștia) au creeat ființe hibride în primă fază ca să le transfere lor zgurile și emoțiile de care dânșii doreau să scape, în vederea evoluției lor spirituale mai rapide. Apoi cică le-au dat și de lucru. După legile actuale umane de morală aș spune că acest lucru este cât se poate de reprobabil.
Vorbesc discuții căci nu știm dacă este adevărat nici dacă atlanții au existat. Nu avem dovezi palpabile, doar basme.
Cândva îmi trecuse mie prin cap că oamenii sunt ființe hibride. Oare suntem noi urmașii sclavilor susamintiți? Teoretic este posibil. Lumină și întuneric deopotrivă, în părți egale, încercăm să ne descurcăm cu puhoiul de emoții.
Mai știu că sunt oameni care le prelucrează conștient sau nu, și că preiau și de la cei din jur emoții și frânturi de karma. Unii se descurcă deși greu, marea majoritate a acestora neștiind că o fac se gârbovesc sub povara lor.
Atlantida, proverbialul Olym sau Paradisul după care tânjim?
Din cauză că mintea noastră este foarte limitată și totuși credem că ne amintim de un paradis, acesta nu poate fi prea departe nici ca spațiu și nici în timp.
Către ce tânjeau atlanții? Aveau și ei amintirea unui alt paradis? Mai înalt decât al omului? La ce spuneau ei evoluție spirituală? Către ce aveau îndreptată dorința?

Reclame

27 de comentarii

 1. Atlanții se gândeau la un rai Atlantesc și înălțarea spirituală îi ducea aproape de Atlantzeu. 😀
  Asta doar ca glumă.

  Acum, aș spune că înălțarea spirituală nu ne poate duce decât într-un același loc, pentru că există un singur creator al universului, iar „sufletele” celor ce trăiesc în acest univers se adună într-o aceeași formă energetică supremă. Normal, aceasta este doar părerea mea, care nu are și o justificare în date concrete.

  Apreciază

  Răspunde

   1. Păi, cel putin în partea vizibilă pentru noi a acestui univers, tot ce vedem se supune unor aceleași legi, atât cât putem noi a ne da seama. Cred că ține de nivelul nostru de înțelegere a legilor universului.
    Dar la fel de bine poate fi o deformare a tiparului de gândire, căci la noi, pe pământ, cam totul are formă piramidală, cu închidere într-un singur punct. Scări ierarhice, dar nu numai, căci și regnul animal ne are pe noi, oamenii, ca singur exponent al ierarhiei superioare în lanțul trofic. Cumva, cercul se închide la piramidă, construcție ce depășește mileniile și își păstrează cu cerbicie secretele.

    Apreciază

   2. Biblia spune că am fi fost creați după chipul și asemănarea sa, a Domnului. Așa că de ce ne-am mira? Și apoi nu suntem albi, negri roșii, galbeni? Putem avea creatori diferiți, cel putin în faza… Atlantida.

    Apreciază

   3. Aici pot doar să râd sau să zâmbesc.
    Dar… spuneai despre ființe hibrid, așa că au făcut mai multe încercări înainte de a ajunge la rezultatul cel mai bun. Așa au apărut culorile, spre diferențierea fiecărei hibridări.

    Apreciat de 1 persoană

   4. Știu asta, doar că printre gândurile apărute „din joacă” se poate strecura și câte un adevăr, de care poate nici nu ne dăm seama. Iar tu cred că-ți dai seama de asta mai bine decât mine.

    Apreciat de 1 persoană

   5. Marile religii ale lumii converg către creatorul unic, în dualitatea bine-rău. Dar închinarea s-a făcut mai mereu către ramura „bun”. De ce nu am crede că în fapt, toți se închinau unui aceluiași zeu, doar că îl numeau diferit?

    Apreciază

   6. Cronos și Rhea sunt părinții lui Zeus, care este tatăl tuturor zeilor și oamenilor.
    Dar „Legendele Olimpului” este doar o poveste, scrisă de Alexandru Mitru. Pentru realitate, ar trebui să cercetăm mitologia greacă în cele mai mici amănunte. Nu merg până acolo, dar dacă vrei tu… 😀

    Apreciat de 1 persoană

 2. „Hesiod, in lucrarea sa Teogonia, descrie etapele genezei lumii in mitologia greaca. Chaos este prima divinitate care a aparut, nu se stie de unde si cum, si care reprezinta o personificare a haosului primordial, dinaintea genezei si a instaurari ordinii. Chaos a dat nastere zeitei pamantului, Gaia (Geea), zeului lumii subterane Tartar, zeului iubirii, Eros, zeitei noptii, Nyx si zeului intunericului Erebus. Fara contributia nici unui element masculin, Gaia a nascut pe Uranus, zeul cerului instelat, echivalentul ei, cel care o va acoperi. Din uniunea lui Uranus si Gaia s-au nascut titanii si titanidele, adica zeii ce apartin primelor generatii divine.”

  Apreciază

  Răspunde

 3. „Titanii erau in numar de sase: Oceanus, zeul apelor, Coeus, Hyperion, Crius, Iapetus si Cronos. Titanidele erau: Thetys, Phoebe, Theia, Themis, Mnemosyne si Rhea. In urma relatiilor intre acesti titani s-au nascut zeii generatiei olimpiene, cei mai importanti zei ai panteonului grec. Crescand, Cronos a vrut sa-si inlature tatal de la tron si a reusit, datorita mamei sale si a sotiei lui, Rhea. Cronos si Rhea au avut impreuna sase copii: Hestia, Demeter, Hera, Poseidon, Hades si Zeus. Cronos s-a temut insa ca ar putea fi detronat de ei, la fel cum a facut si el cu Uranus, de aceea isi devoreaza copiii pentru a scapa de pericol. Rhea reuseste insa sa il ascunda pe ultimul nascut, Zeus, care devenind matur isi biruie tatal si isi elibereaza fratii, apoi poarta lungi si epuizante lupte contra titanilor, iesind invingator. Zeus, Hades si Poseidon isi impart marea imparatie a lumii tragand la sorti, astfel incat Zeus capata taramul cerurilor de pe muntele Olimp, Hades devine rege peste taramul subteran al mortilor, iar Poseidon primeste lumea marilor si a oceanelor.”

  Cam asta am găsit într-un articol despre geneza în mitologia greacă.
  Clar, la orele de istorie antică nu am dat atenție acestor elemente de mitologie, considerându-le un fel de povești. Azi văd sub cu totul alt unghi toate acestea.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

   1. A fost o căutare rapidă și am citit primul articol ieșit în față. Probabil că aș putea merge și mai adânc, dar cel puțin acum nu am destul timp și răbdare.

    Da, paote fi o sursă comună, dar care vine de foarte departe în timp. Că au aparut în urma unor vizite extraterestre sau nu, asta se poate discuta. Mai toate religiile au un ceva cu lumină, soare și așa mai departe, dar si cu posibilitatea zborului, cu sau fără mașini.

    Apreciat de 1 persoană

 4. Deci, știm cum arată geea astăzi și mai știm că a născut tot soiul de lighioane. Infățișări diverse, ba numa cu un ochi, ba cu mai multe membre. Cronos, uranos și ăilalți câțiva nu știm dacă arată cumva și dacă da, cum. Abia de la zeus încoace putem bănui că el și o parte din olimpieni sunt probabil oarecum umanoizi.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

 5. Uite aici ceva foarte interesant, căci ai o paralelă între diferite lumi/civilizații/popoare.
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Mitul_crea%C8%9Biei

  Ai să vezi cum, în geneza creștină, Dumnezeu a făcut lumina și a văzut că este bună, Dumnezeu a făcut apele si uscatul și a văzut că este un lucru bun, etc. Putem deci afirma că ne-am fost creați în urma unui experiment, ca să vadă creatorul ce este bun și ce nu.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.