Mergi pe drum și privirea se ridică spre cer. ” ce albastru este cerul, ce frumos…”” mai sunt încă multe frunze ce tre să cadă „. Mintea trăncănește și îți explică tot. De când te trezești și până te culci. Dacă poți să adormi de blablaurile ei.
Vezi un pomișor cu frunze verzi și boabe portocalii.” acesta este un pomișor cu boabe portocalii. oare cum il cheamă? ” No, îi bai! Intrebarea corectă ar fi ” oare cum îl numesc oamenii? ” Pe pomișor nu îl cheamă nicicum, nici pe cer nu îl cheamă cumva. Noi le-am dat nume.
Isus zice că adevărat ne spune că până nu vom redeveni ca pruncii nu vom putea trece în împărăția tatălui.
Când am fost prunci ne uitam la cer, fără să ne gândim că ” ăsta” îi cer” și că ” îi albastru”.

Reclame

8 comentarii

   1. Tu ai făcut exact ce trebuia, adică ai explicitat cum crezi că trebuie înțeles Iisus.
    Eu am mai spus, fiecare dintre noi trebuie să citescă si să înțeleagă Biblia prin prisma cunoașterii la care a ajuns. Degeaba încerci să „traduci” unuia care nu stăpânește destulă cunoaștere, căci tot nu va înțelege. Spre exemplu, Dumitru Constantin Dulcan încearcă să facă, printre altele, și asta, dar mă întreb câți înțeleg?
    Spre exemplu, la fazele cu vindecări miraculoase, Iisus spune: „Nu eu te-am vindecat, ci credința ta.” Cum interpretăm? Preoții ne îndeamnă să credem că doar credința în Dumnezeu vindecă. În fapt, este vorba de credința ta în vindecare.
    Revelația Divinului este cea care ne trebuie, iar aceasta nu ne este adusă de cineva, ci trebuie să o trăim individual. Tu cam asta faci, după opinia mea. Odată primită revelația, vezi și înțelegi lumea altfel decât mulțimea. Și înțelegi altfel si scrisa Biblică.

    Apreciat de 1 persoană

 1. Aici as gasi eu rostul orelor de religie. Dar facute de un preot cu har, nu de niste neaveniti, care stiu doar sa puna absente. Daca in orele astea un preot care stie vorbi le-ar explica , in cuvinte simple, copiilor macar cele 10 porunci si i-ar invata sa nu minte, sa nu fure, sa nu ravneasca…. noi, ca popor, am arata altfel.

  Mie imi place sa spun altfel : „Cineva, acolo, sus, le aseaza pe toate” 🙂
  Zi cu senin sa ai, Smaranda 🙂

  Apreciază

  Răspunde

  1. Revolta lui Isus nu cred că este îndreptată asupra preoțimii din templu ci mai degrabă izvorâște din disperarea neputinței de a se face înțeles. Pune-te tu în fața aparatului de cafea și spune-i că îl iubești. Vezi dacă te înțelege. Cam așa pare să fie. Și tot el spunea că să arunce cu piatra cel liber de păcat.

   Apreciat de 2 persoane

   Răspunde

 2. Acum nu știu cum făceai dumneata ca copil dar eu eram mirat de cat de adânc este si imi doream sa cad in el!Din cauza albastrului mi-il închipuiam mare iar norii valuri…..Stiu am fost ciudat te la inceput!😂

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.